První online airsoftový obchod na Slovensku

50 000 ks zboží na skladě

magnify Hledat
CZK

Jaký je rozdíl mezi Airsoft zbraněmi?

14.7.2022 Catus.sk

V airsoft světě jsou nejrozšířenější manuální airsoftové zbraně, plynové airsoftky a elektrické airsoft zbraně nazývané také jako elektriky nebo AEG (Automatic Electric Gun), pak ještě známe nový systém HPA, který ale prozatím necháme tak.

Podíváme se na hlavní rozdíly:

Manuální airsoftové zbrane - po každém výstřelu musíte obtáhnout pružinu, abyste mohli střílet opět. Čím silnější pružina, tím se hůře obtahuje s čím mohou mít problém hlavně mladší airsofťáci.

Plynové AIRSOFT ZBRANE - jsou poháněny na CO2 bombičku nebo stlačený plyn, jehož nejpoužívaněji provede se jmenuje Green Gas. Výhoda těchto airsoft zbraní oproti manuálním je, že nemusíte po každém výstřelu obtáhnout pružinu a jen zmáčknete spoušť. Avšak plynové zbraně jsou známé větší potřebou péče o ně (o správné péči si napíšeme v jiném blogu). Plynové zbraně se následně dělí na zbraně s Blow-back (pohyblivý závěr) a non Blow-back (fixní závěr). Zároveň je dělíme na krátké pistole, dlouhé zbraně, sniperky a brokovnice. Nejpoužívanější jsou pistole na Green Gas.

ELEKTRICKÉ AIRSOFT ZBRANE - jsou poháněny modelářskou baterií (akumulátorem). Úplně zjednodušeně - baterka pohání elektro motorek, který je umístěn v pistolové rukojeti. Motor následně pohání kolečka, která jsou umístěna v mechaboxu, kolečka natahují píst a zároveň pružinu, která po natažení vystřelí stlačený vzduch. Elektrické zbraně se dělí na dlouhé samopaly a krátké pistole AEP (Automatic Elektric Pistol). Hlavní vlastnosti airsoft elektrik jsou: dokáže střílet jednotlivě a také full auto (dávkou)všechny pohyblivé části jsou v uzavřeném mechaboxu, proto je tam mnohem menší potřeba servisu. Baterku lze opětovně nabít, přičemž plyn je třeba stále kupovat - levnější alternativa k provozu.

Nejpoužívanější airsoft zbraně v současnosti jsou elektrické dlouhé zbraně, buď model M4 /AR15 nebo AK47/AK74.

picture